Opskriften rækker til 8 påskeæg
125 g. ren rå marcipan
25 g. nougat
50 g. hvid chokolade
50 g. mørk chokolade
Pynt: hakkede mandler, finthakkede pistacienødder, kandiserede violer, sølv-sukkerkugler, karamelkugler, guldstøv
Start med at smelte chokoladerne i hver sit vandbad. Skær marcipanen i 8 stykker og ligeledes med nougaten. Tril kugler af marcipanen, halver dem og tryk en kugle nougat ind i midten. Saml marcipanen omkring nougaten og tril en kugle i æggeform.
Dyp æggene et for et i den smeltede chokolade. 4 hvide og 4 mørke. Tag dem op med en gaffel og læg på bagepapir.
Pynt æggene med valgfrit pynt mens chokoladen stadig er våd. Når de er tørre opbevares de i en lukket beholder i køleskabet.
Tip: Du kan også male æggene med forskelligt chokolade som på billedet. Brug en tynd pensel og mal først grundfarven og lad den tørre, før du maler næste farve.