Skip to content

Chokolade Fan

Chokolade, Kager og Slik

Main Navigation
  • Om
  • Chokoladeopskrifter
    • CHOKOLADEKAGER
      • Svampet chokoladekage
      • Amerikansk chokoladekage
      • Bløde chokolademuffins
      • Chokoladeroulade
      • Fedtfattig chokoladekage
      • Nem Chokoladekage
      • Chokoladelagkage
      • Bananmuffins
    • KONFEKT
      • Marcipan-Nougat kugler
      • Marie Nougat
      • Nougat konfekt
      • Cornflakes toppe
      • Kokos kugler
      • Chokoladetrøfler
      • Konfekt med appelsin
      • Napoleonshatte
      • Konfekt med appelsin & nougat
    • SLIK
      • Pebermynte pastiller
      • Chokoladekarameller
      • Hjemmelavede flødeboller
      • Hjemmelavede påskeæg
      • Hjemmelavet nutella
      • Peanut knas
    • DESSERTER
      • Chokoladefondue
      • Chokolade-is
      • Bananasplit
      • Varm chokolade med flødeskum
      • Is med dulce de leche
      • Chokolademousse
      • Tiramisu
  • Kage inspiration
    • Bryllupskage inspiration
    • At dekorere muffins
    • Lagkage inspirations galleri
  • Chokoladebutikker
  • ChokoladeFacts
    • Hvordan laver man chokolade?
    • Om Kakao bønnen
    • Privacy Policy

Fedtfattig chokoladekage

Her kommer opskriften på en dejlig fedtfattig chokoladekage.

1½ æg
1 dl økologisk rørsukker.
1 dl brun farin
2 dl hvedemel
50 g. mørk chokolade
½ tsk. kanel
0,5 dl kakao
½ tsk bagepulver
½ tsk. vanillesukker
1 knivspids salt
0,6 dl creme fraiche 18 %

Fedtfattig chokoladekage med glasur
Fedtfattig chokoladekage med glasur

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Det tager ca. 8 minutter. Jo længere du pisker, jo mere luftig bliver kagen. Smelt chokoladen i et vandbad. Mens chokoladen smelter, blander du alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

Kom creme fraiche i æggemassen og rør grundigt sammen, derefter hældes den flydende chokolade i. Blandes godt og grundigt. Sigt nu alle de tørre ingredinser i lige så forsigtigt. Der skal sigtes, så melet ikke danner klumper i kagen. Nu skal du røre, ikke piske. Når det er blandet godt sammen og der ingen klumper er, hældes dejen i en smurt lille bradepande. Bages i 30 til 40 min. midt i ovnen ved 175 grader. Den er færdig, når der ikke er dej på den gaffel du stikker ind midt i kagen.

Dekorer med chokoladeglasur.

SuperAds Lite powered by WordPress