Her kommer opskriften på en dejlig fedtfattig chokoladekage.
1½ æg
1 dl økologisk rørsukker.
1 dl brun farin
2 dl hvedemel
50 g. mørk chokolade
½ tsk. kanel
0,5 dl kakao
½ tsk bagepulver
½ tsk. vanillesukker
1 knivspids salt
0,6 dl creme fraiche 18 %
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Det tager ca. 8 minutter. Jo længere du pisker, jo mere luftig bliver kagen. Smelt chokoladen i et vandbad. Mens chokoladen smelter, blander du alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Kom creme fraiche i æggemassen og rør grundigt sammen, derefter hældes den flydende chokolade i. Blandes godt og grundigt. Sigt nu alle de tørre ingredinser i lige så forsigtigt. Der skal sigtes, så melet ikke danner klumper i kagen. Nu skal du røre, ikke piske. Når det er blandet godt sammen og der ingen klumper er, hældes dejen i en smurt lille bradepande. Bages i 30 til 40 min. midt i ovnen ved 175 grader. Den er færdig, når der ikke er dej på den gaffel du stikker ind midt i kagen.
Dekorer med chokoladeglasur.