Denne portion bliver til ca. 12 store muffins, og de bliver dejligt bløde.
75 g. god mørk chokolade
20 g. kakao
120 ml kogende vand
125 g. smør
200 g. sukker
2 tsk vanillesukker
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 æg
½ dl. mælk
12 store muffinforme
Hak chokoladen groft og hæld den i en skål sammen med kakaoen. Hæld det kogende vand over og lad det stå, mens du laver resten af kagen. I en anden skål pisker du smørret lyst og skummende med bagepulver og natron. Pisk sukker og vanille i. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding og dernæst æggene et ad gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg. Til sidst røres mel og mælk i dejen (ikke piskning).
Fyld de store muffinsforme halvt op.
Bages i en 160 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Er færdige, når der ikke er dej med på den gaffel du stikker ind i midten af en chokolademuffin.
Dekoreres med glasur og evt. små karamelkugler.