3 chokolade lagkagebunde, færdigkøbte.
1 bakke friske danske jordbær, skyllede og med blomst.
200 g. overtrækschokolade
Kakao Smørcreme:
200 g. blødt smør
150 g. flormelis
3 spsk. kakao
3 spsk. vand
Chokolade Glasur:
150 g. mørk chokolade med højt kakaoindhold.
¾ dl. vand
150 g. flormelis
3 spsk. kakao
Skær halvdelen af jordbærrene i tynde skiver. Lav smørcremen ved at piske alle ingredienserne godt sammen. Lav glasuren ved at smelte chokoladen over et vandbad. Sigt derefter flormelis og kakao i og rør til glasuren er blank. Sæt på køl. Tag resten af jordbærrene og dyp i smeltet overtrækschokolade og sæt til tørre på bagepapir og sæt dem på køl.
Nu er du klar til at lægge lagkagen sammen.
Tag den første lagkagebund og smør et lag af kakaosmørcremen på. Læg lagkagebund nr. 2 på. Fordel et tyndt lag smørcreme og herpå fordeles de tynde jordbærskiver. Læg lagkagebund nr. 3 på. Tag den afkølede chokoladeglasur og fordel på hele kagen. Også ned ad siderne. Hvis du vil dekorere yderligere, kan du sprøjte smeltet nougat på i et pænt mønster.
Læg de chokoladeovertrukne jordbær i en pyramide oven på kagen. Sæt kagen på køl indtil den skal spises.
Ønsker du yderligere inspiration til hvordan en lagkage kan dekoreres, se da vores inspirations lagkage galleri