Skip to content

Chokolade Fan

Chokolade, Kager og Slik

Main Navigation
  • Om
  • Chokoladeopskrifter
    • CHOKOLADEKAGER
      • Svampet chokoladekage
      • Amerikansk chokoladekage
      • Bløde chokolademuffins
      • Chokoladeroulade
      • Fedtfattig chokoladekage
      • Nem Chokoladekage
      • Chokoladelagkage
      • Bananmuffins
    • KONFEKT
      • Marcipan-Nougat kugler
      • Marie Nougat
      • Nougat konfekt
      • Cornflakes toppe
      • Kokos kugler
      • Chokoladetrøfler
      • Konfekt med appelsin
      • Napoleonshatte
      • Konfekt med appelsin & nougat
    • SLIK
      • Pebermynte pastiller
      • Chokoladekarameller
      • Hjemmelavede flødeboller
      • Hjemmelavede påskeæg
      • Hjemmelavet nutella
      • Peanut knas
    • DESSERTER
      • Chokoladefondue
      • Chokolade-is
      • Bananasplit
      • Varm chokolade med flødeskum
      • Is med dulce de leche
      • Chokolademousse
      • Tiramisu
  • Kage inspiration
    • Bryllupskage inspiration
    • At dekorere muffins
    • Lagkage inspirations galleri
  • Chokoladebutikker
  • ChokoladeFacts
    • Hvordan laver man chokolade?
    • Om Kakao bønnen
    • Privacy Policy

Tiramisu

Den klassiske italienske dessert Tiramisu er en kage i flere lag, og det er kombinationen af ingredienser, der gør denne kage helt ekstraordinær lækker.

4 pasteuriserede æggeblommer
100 g.  sukker
1½ dl marsala (italiensk hedvin)
500 g mascarpone der har stuetemperatur (italiensk friskost)
200 g ladyfingers (italienske småkager)
2½ dl. espressokaffe med to tsk. sukker i.

Evt. 100 g. hakket mørk chokolade

Kakao til drys

tiramisu

Pisk æggeblommer med sukker til de er lyse og luftige. Tilsæt marsalaen og pisk igen. Tag mascarponen i en anden skål og rør i den, til den er cremet. Vend mascarponen i æggecremen. Hæld kaffen i en skål og dyp ladyfingers’ene i én ad gangen og lad dem suge kaffen godt. Læg ladyfingers i et fad på 20×30 cm. Fordel halvdelen af mascarponecremen over kiksene og gentag proceduren med endnu et lag ladyfingers. Nu skal desserten stilles i køleskabet i 3 timer. Inden du serverer kagen, drysser du med kakaopulver.

Dette er opskriften på den klassiske Tiramisu, men du kan også vælge at blande 100 g. hakket mørk chokolade i mascarponecremen. Lidt chokolade har aldrig gjort en kage ringere 🙂

SuperAds Lite powered by WordPress