Den klassiske italienske dessert Tiramisu er en kage i flere lag, og det er kombinationen af ingredienser, der gør denne kage helt ekstraordinær lækker.
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g. sukker
1½ dl marsala (italiensk hedvin)
500 g mascarpone der har stuetemperatur (italiensk friskost)
200 g ladyfingers (italienske småkager)
2½ dl. espressokaffe med to tsk. sukker i.
Evt. 100 g. hakket mørk chokolade
Kakao til drys
Pisk æggeblommer med sukker til de er lyse og luftige. Tilsæt marsalaen og pisk igen. Tag mascarponen i en anden skål og rør i den, til den er cremet. Vend mascarponen i æggecremen. Hæld kaffen i en skål og dyp ladyfingers’ene i én ad gangen og lad dem suge kaffen godt. Læg ladyfingers i et fad på 20×30 cm. Fordel halvdelen af mascarponecremen over kiksene og gentag proceduren med endnu et lag ladyfingers. Nu skal desserten stilles i køleskabet i 3 timer. Inden du serverer kagen, drysser du med kakaopulver.
Dette er opskriften på den klassiske Tiramisu, men du kan også vælge at blande 100 g. hakket mørk chokolade i mascarponecremen. Lidt chokolade har aldrig gjort en kage ringere 🙂