Skip to content

Chokolade Fan

Chokolade, Kager og Slik

Main Navigation
  • Om
  • Chokoladeopskrifter
    • CHOKOLADEKAGER
      • Svampet chokoladekage
      • Amerikansk chokoladekage
      • Bløde chokolademuffins
      • Chokoladeroulade
      • Fedtfattig chokoladekage
      • Nem Chokoladekage
      • Chokoladelagkage
      • Bananmuffins
    • KONFEKT
      • Marcipan-Nougat kugler
      • Marie Nougat
      • Nougat konfekt
      • Cornflakes toppe
      • Kokos kugler
      • Chokoladetrøfler
      • Konfekt med appelsin
      • Napoleonshatte
      • Konfekt med appelsin & nougat
    • SLIK
      • Pebermynte pastiller
      • Chokoladekarameller
      • Hjemmelavede flødeboller
      • Hjemmelavede påskeæg
      • Hjemmelavet nutella
      • Peanut knas
    • DESSERTER
      • Chokoladefondue
      • Chokolade-is
      • Bananasplit
      • Varm chokolade med flødeskum
      • Is med dulce de leche
      • Chokolademousse
      • Tiramisu
  • Kage inspiration
    • Bryllupskage inspiration
    • At dekorere muffins
    • Lagkage inspirations galleri
  • Chokoladebutikker
  • ChokoladeFacts
    • Hvordan laver man chokolade?
    • Om Kakao bønnen
    • Privacy Policy

Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller med marcipanbund og chokoladeovertræk. Mmmmm.

300 g. rørsukker
500 g. ren rå marcipan
1 dl. vand
150 g past. æggehvider
150 g. hvid chokolade
150 g. mørk chokolade
150 g. lys chokolade
lidt kokosmel 

Der bliver 30 flødeboller ud af denne opskrift. 

Kog vand og sukker op og lade koge i 2 minutter. Hold godt øje. Tag gryden af varmen, når sukkeret begynder at blive brunt. Pisk de pasteuriserede æggehvider let og tilsæt dernæst den varme sukkerlage langsomt. Pisk i 15 minutter ved middel hastighed. Skær marcipanen ud i 30 skiver. Tag guffet og hæld det i en sprøjtepose, sprøjt nu en top på hver marcipanbund. Bag dem i en 180 grader varm ovn i 5 minutter. Det gør, at de får en fast overflade, som du kan dekorere. 

Smelt imens chokoladerne over hvert sit vandbad. Smør chokoladen på de afkølede flødeboller med en pensel. Drys med kokosmel på nogle af dem og brug ellers den chokolade du bedst kan lide. 

 

Flødeboller
Flødeboller
SuperAds Lite powered by WordPress