Napoleonshatte består af en kugle kransekagemasse i en form af mørdej og med en bund dækket af mørk overtræks chokolade. Der bliver ca. 20 små napoleonshatte af denne portion.
Mørdej:
150 g. mel
100 g. koldt smør i terninger
50 g. flormelis
1 æg
300 g. Færdig kransekagemasse
200 g. overtrækschokolade
Smuldr smørret i melet og fordel godt med fingrene. Sigt flormelisen i og tilsæt ægget til sidst. Ælt godt med hænderne og form til en kugle. Sættes på køl i en halv times tid.
Imens former du ca. 15-20 kugler af kransekagemassen. Og gør chokoladen klar til at smelte over et vandbad.
Når mørdejen er kold, tager du den du og skærer en cirkel med en form eller et drikkeglas. Læg en kugle kransekagemasse midt på cirklen og tryk med fingrene tre sider halvt op ad kuglen, så den danner en “napoleonshat”.
Sæt på en plade med bagepapir og bag midt i ovnen ved 225 grader i 6-8 minutter, til de er gyldne.
Når kagerne er afkølet, dypper du bunden og lidt op ad hjørnerne i smeltet overtrækschokolade. Sæt til tørring på skrå.
Ælt det sammen.
Stil mørdejen køligt i 30 minutter før brug.