Denne chokoladekage tager ikke lang tid at lave, og kan snildt laves, mens hovedretten står i ovnen.
175 g. hvedemel.
150 g. sukker.
100 g. smør
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. vanillesukker
3 æg
150 g. mørk chokolade
Læs mere under billedet
Smørret smeltes i en gryde (må ikke koge). Når det er smeltet, tages gryden af varmen og den står så, til smørret er så afkølet, at det gryner. Imens det smelter, pisker du sukker og æg lyst og luftigt i mindst 8 minutter. Hak chokoladen fint. Bland mel med det afkølede smør, vanillesukker og bagepulver. Sigt blandingen ned i æggemassen og rør det sammen med den hakkede chokolade.
Dejen hældes i en smurt mellem form og bages i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.
Dekoreres med chokolade glasur, når kagen er afkølet.